Waarom deden we mee?

Waarom moesten we meepraten over de Nederlandse invulling van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid? Kort antwoord: omdat het kon. Het was een unieke kans die we als agrarische sector kregen om proactief mee te praten over beleid.

Iedere stem telt mee

Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) wordt uitgevoerd op boerenbedrijven. De mening van iedere boer en tuinder in Nederland over een goede invulling van het nieuwe GLB is daarom belangrijk. Door al die meningen samen te voegen tot één advies, zorgen we ervoor dat de maatregelen binnen het nieuwe GLB niet alleen zinvol zijn voor milieu, biodiversiteit en klimaat, maar ook inpasbaar zijn in de bedrijfsvoering en uitnodigend om aan deel te nemen.

Ook het ministerie van LNV is op zoek naar verduurzamingsmaatregelen die aan de ene kant voldoende bijdragen aan de Europese doelen en aan de andere kant goed in te passen zijn in de bedrijfsvoering. Om dit te realiseren vroeg ze LTO Nederland te starten met een sectorconsultatie onder de noemer: pilot Sectorale Bouwstenen. Deze sectorconsultatie gaf boeren en tuinders een stem in het soort maatregelen en de praktische uitvoering van het nieuwe GLB. Alle stemmen zijn samengevoegd en opgenomen in het Nationaal Strategisch Plan (NSP). Het NSP is de Nederlandse invulling van het nieuwe GLB dat wordt geschreven door het ministerie van LNV en de provincies.

Het nieuwe GLB moet BOERDERIJPROOF

Hoe dan?

2200 boeren en tuinders gaven het antwoord!

Bekijk hier de uitkomsten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aankomende bijeenkomsten en het laatste GLB nieuws!

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Stuur ons dan een e-mail bericht:

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×