Sectorplan

Nederland is een divers land met verschillende bodemtypen, landschappen en agrarische sectoren. De mogelijkheden per sector en zelfs per bedrijf om een bijdrage te leveren aan milieu, biodiversiteit en klimaat zijn daarom ook verschillend.

We zijn allemaal anders

Zo kunnen maatregelen bij melkveehouders in Limburg, hele andere effecten hebben dan diezelfde maatregelen bij akkerbouwers in Flevoland. Daarom worden er verschillende sectorplannen geschreven; voor de melkveehouderij, voor de akkerbouw en voor de overige sectoren.

Wat staat er in zo’n sectorplan?

De sectorplannen bevatten de maatregelen die voor een specifieke sector de beoogde effecten behalen op het gebied van milieu, biodiversiteit en klimaat. Daarnaast zijn de maatregelen goed in te passen in de bedrijfsvoering van die sector. In de sectorplannen wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen de verschillende bodemtypen die de sector kent (zand, klei, veen en löss).

Welke maatregelen in welk sectorplan thuishoren, daar hebben boeren en tuinders een stem in. Die stem kunnen ze laten horen in de bijeenkomsten die we per sector organiseren of door deelname aan de enquête.

Ga direct aan de slag!

Je kunt je stem laten horen door je in te schrijven als deelnemer aan de bedrijfsplannen.

Naar inschrijven bedrijfsplannen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aankomende bijeenkomsten en het laatste GLB nieuws!

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Stuur ons dan een e-mail bericht:

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×